Abans que res hem configurar el protocol TCP/IP imprescindible per connectar a Internet. TCP/IP és el "llenguatje" que parlaràn entre ells els equips connectats a Internet i per això és necessari que estigui ben configurat per tal d'evitar "malentesos":
Abans d'instal·lar cap tipus de software de comunicacions ni de definir una connexió vía acceso telefónico a redes, és necessari instal·lar i configurar el protocol TCP/IP. Per fer això obrirem del menú Inicio l'apartat Configuración i finalment la carpeta Panel de Control.

Un cop al Panel de control obrirem la carpeta Red, en aquesta sortiràn els adaptadors i protocols que tingui configurats, si en té algun, si no sortirà el quadre en blanc, entre ells hauríen de sortir TCP/IP -> Adaptador de acceso telefónico a redes i Adaptador de acceso telefónico a redes com mostra la figura.

Si el seu equip no treballa en xarxa aquest quadre surtirà buit pel que tindrem que instal·lar tant l'adaptador com el protocol.

Instal·lació de l'adaptador:

Per configurar l'accès a Internet des de Windows 95 sense utilitzar el software de InfoVía és necesari que tingui instal·lat al seu ordinador el component de Windows 95 Acceso telefónico a redes de Windows 95. i el Protocolo de Red TCP/IP.

Pot comprobar si el té instal·lat accedint a la carpeta Mi PC. Allí hauría de trobar una carpeta etiquetada Acceso telefónico a redes.

Si no troba aquesta carpeta, tindrà que instal·lar el component. Per fer-ho, seleccioni:
Inicio->Configuración->Panel de control->Agregar o quitar programas

Tindrà que accedir als panels Instalación de Windows -> Comunicaciones pitjar el botó Detalles i seleccionar Acceso Telefónico a redes segurament necesitarà el CDROM d'instal·lació de Windows 95 o els diskets si el va instal·lar amb els diskettes.

Instal·lació del protocol:

Realitzarem la mateixa operació per afegir el protocol TCP/IP, aquesta vegada escollirem Protocolo en lloc d'Adaptador i també escollirem del fabricant Microsoft el protocol TCP/IP.
Un cop fet això, al quadre configuració de xarxa hauríen de sortir Adaptador de acceso telefónico a redes i TCP/IP (possiblement també s'haurà instal·lat el Cliente para redes Microsoft).
Marcarem amb el ratolí el TCP/IP i polsarem el botó Propiedades, entrarem així en l'apartat de configuració del TCP/IP. En ell tindrem sis pestanyes, totes quedaràn per defecte excepte la que fa referencia a la configuració WINS que haurà d'estar a la posició Desactivar la resolución WINS(si el seu equip està connectat a un servidor que necessiti aquesta resolució, un servidor en Windows NT, consulti amb l'administrador de la xarxa).

Després d'aquesta operació tindrem que reinicialitzar el PC per que la nova configuració sigui efectiva.

Ara ja tenim instal·lat el protocol i l'adaptador, imprescindibles per a realizar una conexió, ara estem en condicions d'instal·lar el software Infovía o de realitzar una conexió amb el acceso telefónico a redes.

Creació d'un acceso telefonico a redes nou:

1. Seleccioni a la carpeta Acceso telefónico a redes la icona Realizar conexión nueva.

2. Introdueixi les dades inicials de la conexió (seleccioni el mòdem que tingui instal·lat al seu equip, si no en té cap, hauría d'instal·lar-lo abans de continuar).

3. A la següent pantalla, introdueixi el telèfon d'accès, que serà el que calgui depenent de la seva localitat (nodes d'accés) si disposa d'una línea directa, si no haurà de configurar en l'apartat mòdems del Panel de Control el número per accedir a una línia externa.

4. La configuració inicial acaba aquí. Polsi Finalizar.

Propietats de l'acceso telefonico a redes:

Ara tindrà que modificar alguns paràmetres de la conexió que ha creat. Per fer-ho tindrà que marcar la icona de accès que acaba de crear, pitjar el botó dret per que aparegui el menú de context, i seleccionar l'opció Propiedades.

Pleni la pantalla Tipo servidor com surt a la figura:

Presioni ara sobre el botó Configuración TCP/IP i pleni la pantalla d'informació tal i com surt a la figura:

Presioni Aceptar fins tancar totes les finestres de configuració de propietats de l'accès directe.

Conexió a Internet

Per conectar amb Internet per mitjà de SVT faci doble click sobre la icona d'accès directe.
El primer cop que utilitzi el seu accès tindrà que introduir les dades necessàries per a la seva correcta identificació per part del servidor de SVT:

1. Nombre de usuario: utilitzi la forma següent: nombre_de_usuario@svt.
2. Password: introdueixi el valor del password que li hagi proporcionat SVT, s.a..

ATENCIÓN: Majúscules i minúscules no són equivalents, escrigui els valors de nom d'usuari i password exactament tal i com els ha rebut de SVT, s.a. al seu contracte.

Polsi damunt de conectar i llavors esperi que el sistema ens mostri les següents pantalles:

Un cop establerta la connexió pot utilitzar qualsevol navegador o aplicació per Internet que tingui correu electrònic, lector de News, client de FTP, client IRC, etc....